Strona Główna
Regulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
gdzie kupić kompa ???
Autor Wiadomość
kapsel 
Zaaklimatyzowany

Wysłany: 2007-07-10, 01:38   gdzie kupić kompa ???

nadszedł czas wymiany wysłużonego kompa na nowy.
mam w związku z tym prośbę abyście podpowiedzieli mi jakieś porządne sklepy.tak sobie szukam po necie i natrafiam na skrajne opinie.jedni na przykład polecają GRAALA bo tanio podczas gdy inni narzekają na serwis i olewanie klientów przez ową firmę.i z wieloma sklepami jest podobnie.od skrajności w skrajność.
byłbym wdzięczny za kilka wskazówek gdzie,według Was,warto się udać.i jakie macie doświadczenia z rozmaitymi sklepami.

z góry dzięki wielkie za ewentualne odpowiedzi.

oLO 
Pro Spammer

Wysłany: 2007-07-10, 07:19   

www.esc.pl sklep na wysepce :)
Dobre ceny i szybki sprawny serwis. Nie mialem z nimi problemu w przeciwienstwie do Grala(bo tam tez kiedys kupowalem czesci do kompa), ktory wali ostro w ch*ja z serwisem.

aaneemoo 
Przyjaciel Forum

Wysłany: 2007-07-10, 10:09   

Widziałem ostatnio niedrogo dobrego w miare laptopa Asusa w Avansie za jakieś 2399 chyba z tego co pamiętam

ligeia 
Spammer

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2007-07-10, 10:25   

ja kupowałam tutaj: http://www.notebooki.pl/

niedrogo, bez problemów. kupiłam w necie, a odebrałam osobiście w sklepie, który mają w Lublinie. w Gdańsku też pewno mają.

nie wiem, jak z serwisem, czekaniem na naprawę, bo jeszcze (odpukać) nic mi się z tym laptokiem nie działo.

:medit:

Arav 
Pro
WTF?

Wysłany: 2007-07-10, 13:11   

Mam podobna opinie do oLA :) kupowalem tam swojego PieCka...jak zkładałem zamówienie to powiedzieli ze w ciagu tygodnia do odbioru...a tu godzina 17 ten sam dzień i SMS "Mozna juz odebrac komputer" :D w dodatku kolesie jeszcze Ci doradza w razie czego :) wiec polecam www.esc.pl . A co do graala to tam nie kupuj serwis do dupy nie wspominajac ze kolesie próbuja Ci wepchnąć jakieś scierwiaste czesci bo maja ich chyba za duzo na składzie...

kapsel 
Zaaklimatyzowany

Wysłany: 2007-07-15, 17:39   

dzięki za odpowiedzi.

zastanawiałem się nad laptopem, ale jednak wolę klasycznego peceta.

przyznam, że ten sklep esc.pl umknął mojej uwadze.odwiedziłem ich stronę i chyba kopnę się na wysepkę zobaczyć co i jak.
pzdr.

MacJasek 
Raczkujący
dziwny typek

Wysłany: 2007-12-30, 16:47   

Trochę odgrzebuje ten pewnie już nieaktualny temat, ale kilkakrotnie już kupowałem kompa i różne podzespoły w sklepach trójmiasta moje doświadczenia są następujące:

Grall - dobry wybór, ale takie są tam zawsze tłumy że ciężko sprzedawcą porządnie obsłużyć ludzi mimo to potrafią sensownie podpowiedzieć w sprawie konfiguracji. Złożone u nich komputery są raczej kiepsko niektóre komponenty w ogóle nie podłączone.

Komputronik - pewnie zależy jak się trafi ale ja miałem pecha do pewnego starego informatyka, który ledwie radził sobie z podłączeniem komputera.

Balta - dobrze mi się tam kupuje ale wydaje mi się że mają drożej niż gdzie indziej.

Znak - nie kupowałem tu komputera, ale koleś przy mnie odbierał zestaw trochę byłem w szoku bo sprzedawca rozkręcił obudowę sprawdził przy kliencie zgodność z zamówieniem, następnie we wszystkich pudełkach przejrzał czy są instrukcje, sterowniki i kable zgodne ze specyfikacją. Więc jak będę wymieniał maszynkę to zrobię to chyba właśnie tu...

Odpowiedz do tematu