nadszedł czas wymiany wysłużonego kompa na nowy.
mam w związku z tym prośbę abyście podpowiedzieli mi jakieś porządne sklepy.tak sobie szukam po necie i natrafiam na skrajne opinie.jedni na przykład polecają GRAALA bo tanio podczas gdy inni narzekają na serwis i olewanie klientów przez ową firmę.i z wieloma sklepami jest podobnie.od skrajności w skrajność.
byłbym wdzięczny za kilka wskazówek gdzie,według Was,warto się udać.i jakie macie doświadczenia z rozmaitymi sklepami.
www.esc.pl sklep na wysepce
Dobre ceny i szybki sprawny serwis. Nie mialem z nimi problemu w przeciwienstwie do Grala(bo tam tez kiedys kupowalem czesci do kompa), ktory wali ostro w ch*ja z serwisem.
Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 13 Maj 2004 Posty: 1205 Skąd: Gd-Zasponx
Wysłany: 2007-07-10, 13:11
Mam podobna opinie do oLA kupowalem tam swojego PieCka...jak zkładałem zamówienie to powiedzieli ze w ciagu tygodnia do odbioru...a tu godzina 17 ten sam dzień i SMS "Mozna juz odebrac komputer" w dodatku kolesie jeszcze Ci doradza w razie czego wiec polecam www.esc.pl . A co do graala to tam nie kupuj serwis do dupy nie wspominajac ze kolesie próbuja Ci wepchnąć jakieś scierwiaste czesci bo maja ich chyba za duzo na składzie...
Wiek: 33 Dołączył: 20 Mar 2004 Posty: 16 Skąd: Gdańsk-Zaspa
Wysłany: 2007-12-30, 16:47
Trochę odgrzebuje ten pewnie już nieaktualny temat, ale kilkakrotnie już kupowałem kompa i różne podzespoły w sklepach trójmiasta moje doświadczenia są następujące:
Grall - dobry wybór, ale takie są tam zawsze tłumy że ciężko sprzedawcą porządnie obsłużyć ludzi mimo to potrafią sensownie podpowiedzieć w sprawie konfiguracji. Złożone u nich komputery są raczej kiepsko niektóre komponenty w ogóle nie podłączone.
Komputronik - pewnie zależy jak się trafi ale ja miałem pecha do pewnego starego informatyka, który ledwie radził sobie z podłączeniem komputera.
Balta - dobrze mi się tam kupuje ale wydaje mi się że mają drożej niż gdzie indziej.
Znak - nie kupowałem tu komputera, ale koleś przy mnie odbierał zestaw trochę byłem w szoku bo sprzedawca rozkręcił obudowę sprawdził przy kliencie zgodność z zamówieniem, następnie we wszystkich pudełkach przejrzał czy są instrukcje, sterowniki i kable zgodne ze specyfikacją. Więc jak będę wymieniał maszynkę to zrobię to chyba właśnie tu...
_________________ .............../\/\@cJ@$3K.................
Spacerologia to moja ideologia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum